Onze speciaalbieren

Onze speciaal bieren zijn met zorg geselecteerd om u een unieke en rijke smaakervaring te bieden. We werken samen met diverse ambachtelijke brouwerijen uit binnen- en buitenland, die zich onderscheiden door hun vakmanschap en creativiteit. In ons assortiment vindt u Belgische klassiekers zoals Trappisten- en Abdijbieren, Duitse bieren zoals Weissbier en Bockbier, en een breed scala aan innovatieve bieren van microbrouwerijen uit Nederland, de Verenigde Staten en andere bierlanden. Van IPA’s en stouts tot unieke seizoensgebonden creaties, bij ons vindt u altijd iets bijzonders.

België 🇧🇪 

Westvleteren 12

€ 5,00

Westvleteren 12

€ 5,00

Deze trappist, ook wel de Vlaamse Bourgogne genoemd, kleurt donker amber en heeft een stabiele, sterk wandklevende, witte schuimkraag.Westvleteren 12 is meesterlijk in zijn complexiteit maar heerlijk in zijn eenvoud. De sublieme zachte smaak van karamel en chocolade gaat perfect samen met de rozijnzoetige en nootachtige toetsen in het aroma. Samen met het ferme alcoholgehalte resulteert dit in een weldadige volmondigheid en een lekker lang uitlopende warme nasmaak.

Alcoholgehalte: 10,2 % Vol.

Ingrediënten: water, GERSTEMOUT, suiker, kandijstroop, gist, hop (allergenen staan in het vetafgebeeld)

 

Westvleteren 8

€ 4,75

Westvleteren 8

€ 4,75

Dit bier kleurt donker amber en wordt bekroond met een overvloedige en sterk wandklevende schuimkraag. De neus van de Westvleteren 8 is een aantrekkelijke combinatie van groene noten, zacht fruit en een tikkeltje karamel.De verschillende smaken van dit bier leiden tot een harmonieuze maar toch complexe smaaksensatie. Je proeft als het ware de mouten, tot de pellen van de gerst toe. De smaak wordt afgerond met een verrassend complementaire en krachtige hopbitterheid.
Alcoholgehalte: 8 % Vol.
Ingrediënten: water, GERSTEMOUT, kandijstroop, suiker, gist, hop (allergenen staan in het vet afgebeeld)

 

Westvleteren Blond

€ 4,50

Westvleteren Blond

€ 4,50

Koel geschonken , kleurt het bier lichttroebel blond met een overvloedige schuimkraag en een sterke pareling. Westvleteren Blond zet aan met een fris en fruitig aroma van aangename citrus en een sterke zeste van limoen. De smaak is mooi evenwichtig met de zoetigheid van de mout en een kordate bitterheid komende van een flinke dosis hop die gebruikt wordt bij het brouwen. Ook in de smaak zorgt de heerlijke citrus voor een fijne en verfrissende toets die voortvloeit tot in de voortreffelijk droge nasmaak.
Alcoholgehalte: 5,8 % Vol.
Ingrediënten: water, GERSTEMOUT, suiker, gist, hop (allergenen staan in het vet afgebeeld)

 

De Paix-Dieu is het enige abdijbier dat bij volle maan wordt gebrouwen door Brasserie Caulier.
Dit bier wordt slechts éénmaal per maand (bij volle maan) gebrouwen, geheel in de geest van de abdij, waarvan het leven werd gereguleerd door de maankalender.

De ingrediënten van deze ambachtelijke traditionele tripel worden zorgvuldig bij lokale producenten geselecteerd en leveren een bier op met een eigen karakter.
Het troebele, goudkleurige Paix Dieu geeft een mooie romige, gulle en standvastige schuimkraag en onthult complexe, fruitige en kruidige aroma’s van hop, mout, gist en vanille.
In de mond proeven we zachte, hoppige smaken, met tonen van fruit, gist, koriander en specerijen.
Een unieke tripel met een uitzonderlijk lekkere smaak!